Gimnazija u Kosovskoj Kamenici virtuelnim programom obeležila dan škole

Učenici i nastavnici Gimnazije u Kosovskoj Kamenici, zbog korona virusa, ove godine su dan škole, 9. maj, obeležili virtuelno, uz bogat video sadržaj koji su pripremali profesori i nastavnici, a koji je  prezentovali na fejsbuk stranici škole.

 

Na nesvakidašnjoj čestitki u video formatu radili su učenici i nastavnici, a ona se sastoji iz poruka prijatelja i svih saradnika kao i muzičkog dela koji su učenici u saradnji sa profesorima odradili kod svojih kuća, ispričao je za Riznicu direktor kameničke Gimnazije Ivan Arsić.  

„Nas korona nije sprečila da 9. maja, uz prezentaciju video spota proslavimo prvi virtuelni dan škole. Naši učenici i prijatelji koji su tog dana trebali da budu sa nama kako bismo zajedno obeležili 63. godine postojanja škole poslali su nam poruke i samim tim ukazali poštovanje i pokazali da su i u ovakvim okolnostima sa nama“, rekao je Arsić.  

Direktor kaže da su video poruke povodom dana škole stizale sa svih strana i da su ih profesori i učenici sve objedinili u zajednički video sadržaj.

„Poruke su nam poslali naši prijatelji iz Sremskih Karlovaca gde su naši učenici tokom decembra prošle godine bili gosti. Mi smo od učenika karlovačke gimnazije dobili jednu zaista zanimljivu čestitku uz pesmu koju su nam posvetili i koju su snimali na petrovaradinskoj tvrđavi.  Zatim primili smo video čestitku naših prijatelja iz Fondacije „Nikola Kojić koji su obezbedili udžbenike za prvu i drugu godinu“, priča Arsić.

Pesmom „Tamo daleko“ i nesvakidašnjom čestitko Kubanjski kozački hor iz Krasnodara koletkivu i đacima kameničke Gimanzije čestitao je dan škole

Prijatelj škole, „Fondacija Danica Grujičić“ poklonila je pametan televizor u cilju unapređivanja nastave, a poruku podrške i čestitke povodom školskog praznika uputili su i prijatelji Gimanzi iu Kosovske Kamenice. Solista pop melodija Željko Vasić je u svom maniru uputio poruku i pesmu učenicima i profesorima iz Kamenice.

Gimnazija u Kosovskoj Kamenici i ove godine će učestvovati na takmičenju u čitalaštvu – „Čitalići“ koje će se održati u Aleksincu.

Na pomenutom konkursu učenica Jovana Pešić je u saradnji sa profesorkom Ruskog jezika Tanjom Arsić pripremila je neobičan muzički video rad pod nazivom „Moje veliko putovanje“ kojim nas muzikom i slikom vodi od Kosova do Rusije.

„Mi ne prestajemo sa aktivnostima, što možete videti i na fejsbuk stranici Gimnazija – Kosovska Kamenica. Meni je posebno drago što imamo ovako nadarene i kreativne učenike tako da je i njihovim profesorima pravo zadovoljstvo raditi sa njima“, priča direktor Ivan Arsić.

Gimnazija u Kosovskoj Kamenici formirana je 1963. godine i pored matične škole funkcioniše i istureno odeljenje u selu Veliko Ropotovo. Škola broji blizu 90 đaka.

Piše: Ivan Miljković

Povezani članci

Back to top button