Грачаница: Опљачкана кућа Николе Андрејевића, лопови однели злато и новац ( видео)

Лопови су ноћас опљачкали кућу Николе Андрејевића у улици Арсенија Чарнојевића у Грачаници и однели злато и новац, потврдила је за Ризницу, Николина супруга Милица Андрејевић.

Искористивши одсуство власника, лопови су, највероватније шрафцигером, развалили прозор на спаваћој соби и ушли у кућу. Према оцени форензичара носили су рукавице тако да за собом нису оставили видљиве отиске.

Осим што су направили преметачину по читавој кући лопови су однели сав златан накит и како је потврдила Милица, новац у вредности од 500 евра.
У тренку крађе власници се ниси налазили у кући. Полиција је, према речима власнице, на место догађаја стигла после сат времена, а форензичарима је било потребно 2 сата.

Милица је без посла, супруг Никола ради као возач камона за једну албанску фирму у готово да никада није код куће.

Што се породице Андрејевић тиче ово је још један напад лопова на њихову имовину. За Видовдан је већ опљачкана кућа Николиног стрица, Љубише, која се налази свега педесетак метара даље.

Због учесталих крађа усмерених ка породици Адрејевић, како је тада за Ризницу изјавио један од петорице браће, Славиша, ова породица, иначе једна од најстаријих у Грачаници, планира колективо исељење и продају имовине. На овакав чин су, кажу, принуђени због неажурности локалне власти и полиције.

Николин отац Драган, револтиран због обијања синовљеве куће, каже да ће после састанка са локалним представницима власти, који је најављен за понедељак, петорица браће одлучити да ли ће на својим кућама ставити табле са знаком „На продају“.

“ Значи, 99. нису могли да нас помере одавде али сад изгледа биће… Имали су тада плаћени људи да исељавају, а ово сада са крађом ће да буде, на овај начин. Видећемо да ли ћемо у матицу Србију, да ли ћемо било где. Али да вам кажем отворено, немам притисак ни од једног Албанца, ал имам од наших. И у великом броју, можда не смем јавно да кажем, велики криминалци су међу нама убачени…. Има људи овде који многи, на жалост, избегну из матице Србије да су овде безбеднији, значи сад могу да раде шта год хоће“…..

Крађа је потресла поредицу Андрејевић, али и комшилук јер је ово пети случај провале у овој улици, а четврти у породици Андрејевић који није ресветљен.

Чланови породице Андрејевић се баве пољопривредном и живе од свог рада.

Пише: Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button