Грачаница: Свеће и молитва за пострадалу децу

Пострадалим ученицима и раднику обезбеђења Основне школе „Браћа Рибникар“ које је усмртио ученик те школе, малолетни К.К. мештани Грачанице и околине одали су пошту паљењем свећа у манастиру Грачаница.

Велики број грађана, међу којима су били и просветни радници и ученици овдашњих школа, окупио се у порти манастира где су у тишини најпре запалили свеће за пострадалу децу, а потом узели учешће у молитви и вечерњем богослужењу које је служио владика рашко – призренски Теодосије.

Јучерашњи догађај у Београду је незапамћена трагедија рекла је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је са осталим представницима локалне власти присуствовала богослужењу и запалила свеће за пострадалу децу.

„Јуче у Београду десила се незапамћена трагедија, осморо деце изгубило је живот. Изгубљена је младост, изгубљена је радост. Желим да се овакве ствари више никада не понове, ни код нас, нити било где у свету. Сви смо на губитку. Ово нас је све потресло и узнемирило. Апелујем на све да се освестимо, пробудимо, да помогнемо једни другима, како се овакве ствари никада више не би дешавале“, рекла је Шубарић и уједно изразла саучешће породицама настрадале деце, њиховим рођацима и пријатељима као и читавој Србији.

У свим српским срединама на територији Косова и Метохије отказани су сви догађаји забавног карактера у организацији органа локалних самоуправа и институција, а први час ученика основних и средњих школа почеће минутом ћутања због пострадалих ученика и радника обезбезђења школе „Браћа Рибникар“ у Београду.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button