Грачаница: Три нова случаја короне, укупно 82. заражених

На територији општине Грачаница регистрована су три нова случаја позитивна на вирус корона, саопштио је данас Кризни штаб, а преноси општинска информативна служба

После двонедељне стагнације када је пријављен један случај из Кризног штаба саопштавају да је са три новозаражена укупан број позитивних на Ковид – 19 порастао на 82.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу хоспитализована су 2 пацијента.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним недељама што се пре свега односи на ношењем заштитних маски, одржавањем дистанце и  правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

„ Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне како би се спречило потенцијално ширење Ковида-19 посебно када су у питању друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса“, саопштено је из Кризног штаба.

Епархија рашко – призренска раније је издала обавештење да поводом предстојећих празника свештеници неће долазити кућама верника да освештају водицу и препоручује да се крсне славе прослављају у кругу најуже породице и без позивања гостију. У циљу спречавања ширења пандемије такође се до даљњег забрањују групне туристичке посете манастирима.

И.М.  

Повезани чланци

Back to top button