Gračanica: Tri nova slučaja korone, ukupno 82. zaraženih

Na teritoriji opštine Gračanica registrovana su tri nova slučaja pozitivna na virus korona, saopštio je danas Krizni štab, a prenosi opštinska informativna služba

Posle dvonedeljne stagnacije kada je prijavljen jedan slučaj iz Kriznog štaba saopštavaju da je sa tri novozaražena ukupan broj pozitivnih na Kovid – 19 porastao na 82.

Na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu hospitalizovana su 2 pacijenta.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovanog ponašanja u narednim nedeljama što se pre svega odnosi na nošenjem zaštitnih maski, održavanjem distance i  pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„ Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje Kovida-19 posebno kada su u pitanju društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Eparhija raško – prizrenska ranije je izdala obaveštenje da povodom predstojećih praznika sveštenici neće dolaziti kućama vernika da osveštaju vodicu i preporučuje da se krsne slave proslavljaju u krugu najuže porodice i bez pozivanja gostiju. U cilju sprečavanja širenja pandemije takođe se do daljnjeg zabranjuju grupne turističke posete manastirima.

I.M.  

Povezani članci

Back to top button