Грађани држе у блокади пут Митровица – Рашка

Магистрални пут Приштина – Рашка у потпуности је блокиран за моторни саобраћај, пошто су грађани, незадовољни јутрошњом акцијом косовске Царине и полиције, на деоници “код крста” у Рудару, препречили пут са више камиона, јавља Радио Косовска Митровица.

Код моста у Рудару и пута који води према Житковцу, у преподневним сатима, било је окупљено више стотина грађана. Косовска полиција је блокирала саобраћај и испаљено је више шок бомби и велика количина сузавца.

У преподневним сатима, на две локације у Звечану, код рударачког моста и “код крста” на путу Приштина – Рашка, пут је био блокиран теретним возилима. Саобраћај се у овом тренутку преко рударачког моста одвија без застоја а препреке су уклоњене, док је “код крста” пут потпуно блокиран за саобраћај са више камиона.

Јутрос око девет часова у Улици књаза Милоша у Косовској Митровици дошло је до сукоба грађана и косовске интервентне полиције, због акције коју полиција и косовска Царина спроводе у области сузбијања кријумчарења робе.

Убрзо након екалације у Митровици, до сукоба је дошло и на територији општине Звечан.

И у Косовској Митровици и у Звечану, ситуација је тренутно мирна, али су путеви на више локација блокирани, а грађани су и даље окупљени.

(извор: Радио Косовска Митровица)

Повезани чланци

Back to top button