Група младића напала тројицу Срба из Доње Гуштерице.

Тројицу Срба из Доње Гуштерице код Грачанице, браћу Бранислава и Жику Вучића као и Дејана Лазића напала је данас група младића, јавили су српски медији са Косова.

Вучићима и Лазићу помоћ је указана на одељењу Хирургије у Грачаници где су лекари констатовали посекотине у пределу главе, повреду грудног коша као и прелом ребра код једног од нападнутих Срба, јавила је Радио Грачаница.

Нападачи су говорили албанским језиком, а на Србе су насрнули металним шипкама када су они покушали да их отерају са стричевог имања где су из затекли у крађи воћа.

 После инцидента младићи су побегли у непознатом правцу, а случај је пријављен полицији.

Нападнуте Србе обишао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић који је полицију позвао да ради свој посао нагласивши да се не може говорити о будућности уколико се овакви напади буду понављали.

“Имали смо до сада и пљачке и обијања кућа и пребијања и никако да се томе стане на пут. Мислим да полиција коначно треба да почне да ради свој посао. Уколико се овакве ствари буду дешавале у будућности, не можемо да очекујемо нормалан живот овде, нити можемо да градимо будућност“, рекао је Поповић.

Устврдио је да Срби неће тако лако посустати и да ће се, уколико се убудуће настави са инцидентима, самоорганизовати у циљу заштите.

„Људи су вољни и жељни да остану на свом огњишту, ту где живе. Имали смо прилике да слушамо разне приче око великих политичких тема, дијалога, али шта можемо да причамо, ако не можемо да решимо проблеме који стварно море српски народ овде. Ниједан пљачкаш није пронађен, ниједан разбојник који је обио кућу. Ово се једноставно дешава из дана у дан и постаје свакодневница. Ако се у скорије време не буде десило да се решавају овакве ствари, ми стварно морамо да се организујемо на неки начини да сами спречимо ово што се дешава”, рекао је Поповић.

Напад је узнемирио мештане овог етничи српског села надомак Грачанице. После иницената са повратницима у Метохији, ово је још један напад на косовске Србе.

Пише: И. Миљковић

Извор
Радио Грачаница Косово Онлајн

Повезани чланци

Back to top button