Хоџић: Пандемија не утиче на реализацију инфраструктурних пројеката, бројни радови у току

Главна извршна службеница општинске администрације у Северној Митровици Адријана Хоџић, саопштава да пандемија коронавируса не утиче на реализацију инфраструктурних пројеката планираних општинским буџетом за 2020. годину, те да се они, како је нагласила, одвија по предвиђеном плану.

Одлуком Скупштине општине Северна Митровица у 2020. години посебан акценат је стављен на сегмент образовања а извођење радова односи се углавном на реконструкцију објеката образовања и инфраструктуре.

“Како је протекле недеље најавио вршилац дужности градоначелника Александар Спирић, реконструкција тротоара расвете, урбаног мобилијара и зеленила у улици Краља Петра Првог кренула је данас’’, рекла је Хоџићева.

Тренутно извођење радова обухвата 6.706.5 м² реконструкције тротоара и расвете у улици Краља Петра Првог у износу од 700.225 евра.

Део улице између два кружна тока добиће нови изглед, бољу функционалност и намењен је само за пешаке, без саобраћаја и паркирања. Пројектима је предвиђено реновирање 12.302 м2 унутрашњих просторија у објектима образовања, 840 м2 изградње нових игралишта и 371.1 м² предвиђених за реконструкцију партера.

У току је реконструкција санитарног чвора у Митровачкој гимназији. Пројекат обухвата комплетно реновирање тоалета укупне површине 367 м² у износу од 29.927 евра.

У средњој техничкој школи „Михајло Петровић Алас“ у току је санација подова и плафона у ходницима, површине 3.060 м² у износу од 89.945,40 евра.

У тој школи предвиђено је и реновирање радионица укпне површине од 455 м² са свим припремно завршним радовима у износу од 74.922.10 евра.

Пројекат за реновирање спортског терена и уређења дворишта у ОШ „Бранко Радичевић“ површине 600 м² обухвата реконструкцију комплетног партерног уређења уз расвету, мобилијар и озелењавање у износу од 85.996,70 евра.

У овој школи у току је реконструкција грејне мреже и грејних тела, трошкови радове износе 49.918,10 евра.

Пројекат “Реновирање и опремање ученичког дома – интерната „Средње Медицинске школе” обухвата комплетно реновирање зидова и плафона укупне површине од 4.900 м², комплетно реновирање подова свих соба и кабинета, као и помоћних и санитарних просторија. Пројекат износи 254.945,15 евра.

У ОШ “Свети Сава” предвиђено је асфалтирање предњег партера Основне Школе Свети Сава површине од 327 м² и израда ветробрана главног улаза школе са уградњом капије, као и пасарела иза школе. Вредност пројекта износи 22.000 евра, а последњи рок за завршетак радова је почетак децембра текуће године.

Повезани чланци

Back to top button