Hodžić: Pandemija ne utiče na realizaciju infrastrukturnih projekata, brojni radovi u toku

Glavna izvršna službenica opštinske administracije u Severnoj Mitrovici Adrijana Hodžić, saopštava da pandemija koronavirusa ne utiče na realizaciju infrastrukturnih projekata planiranih opštinskim budžetom za 2020. godinu, te da se oni, kako je naglasila, odvija po predviđenom planu.

Odlukom Skupštine opštine Severna Mitrovica u 2020. godini poseban akcenat je stavljen na segment obrazovanja a izvođenje radova odnosi se uglavnom na rekonstrukciju objekata obrazovanja i infrastrukture.

“Kako je protekle nedelje najavio vršilac dužnosti gradonačelnika Aleksandar Spirić, rekonstrukcija trotoara rasvete, urbanog mobilijara i zelenila u ulici Kralja Petra Prvog krenula je danas’’, rekla je Hodžićeva.

Trenutno izvođenje radova obuhvata 6.706.5 m² rekonstrukcije trotoara i rasvete u ulici Kralja Petra Prvog u iznosu od 700.225 evra.

Deo ulice između dva kružna toka dobiće novi izgled, bolju funkcionalnost i namenjen je samo za pešake, bez saobraćaja i parkiranja. Projektima je predviđeno renoviranje 12.302 m2 unutrašnjih prostorija u objektima obrazovanja, 840 m2 izgradnje novih igrališta i 371.1 m² predviđenih za rekonstrukciju partera.

U toku je rekonstrukcija sanitarnog čvora u Mitrovačkoj gimnaziji. Projekat obuhvata kompletno renoviranje toaleta ukupne površine 367 m² u iznosu od 29.927 evra.

U srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Petrović Alas“ u toku je sanacija podova i plafona u hodnicima, površine 3.060 m² u iznosu od 89.945,40 evra.

U toj školi predviđeno je i renoviranje radionica ukpne površine od 455 m² sa svim pripremno završnim radovima u iznosu od 74.922.10 evra.

Projekat za renoviranje sportskog terena i uređenja dvorišta u OŠ „Branko Radičević“ površine 600 m² obuhvata rekonstrukciju kompletnog parternog uređenja uz rasvetu, mobilijar i ozelenjavanje u iznosu od 85.996,70 evra.

U ovoj školi u toku je rekonstrukcija grejne mreže i grejnih tela, troškovi radove iznose 49.918,10 evra.

Projekat “Renoviranje i opremanje učeničkog doma – internata „Srednje Medicinske škole” obuhvata kompletno renoviranje zidova i plafona ukupne površine od 4.900 m², kompletno renoviranje podova svih soba i kabineta, kao i pomoćnih i sanitarnih prostorija. Projekat iznosi 254.945,15 evra.

U OŠ “Sveti Sava” predviđeno je asfaltiranje prednjeg partera Osnovne Škole Sveti Sava površine od 327 m² i izrada vetrobrana glavnog ulaza škole sa ugradnjom kapije, kao i pasarela iza škole. Vrednost projekta iznosi 22.000 evra, a poslednji rok za završetak radova je početak decembra tekuće godine.

Povezani članci

Back to top button