Изненадна смрт српског младића из околине Новог Брда: Душану је позлило преко ноћи

Туга је обузела општину Ново Брдо после трагичне вести да је у петак у раним јутарњим сатима преминуо Душан Васић (19) из села Зебинце код Новог Брда.

Деветнаестогодишњи Душан Васић сахрањен је у присуству великог броја родбине, пријатеља и посебно његових вршњака из општине Ново Брдо и села у општини Гњилане на месном гробљу у Зебинцу код Новог Брда.

Душан је, како с тугом изговарају његове комшије и пријатељи, био пример омладинцима не само из Зебинца већ и из целог Новобрдског и Гњиланског региона.

Недавно је поломио ногу. Носио је гипс. После поноћи добио је напад. Његови су га аутом пребацили до амбуланте у селу Стража надомак Гњилана где је, како кажу мештани Зебинца, лекар констатовао смрт.

Полиција тзв. Косова је званично саопштила да је у петак ујутру у болницу у Гњилане довезен младић старости око 20 година без знакова живота.

Полиција је додала да је после обдукције коју је наложио надлежни тужилац покренула случај „истрага о смрти“.

Душан је са сестрицом ученицом осмог разреда живео у једној од најугледнијих српских породица у Новобрдској општини.

Ученици из школа са подручја Новог Брда и села у општини Гњилане нису славили Светог Саву.

„Отказане су свечаности и сви програми по школама посвећени Светом Сави јер је туга завладала у свим српским домовима на подручју наше општине па и шире“,рекао је за Телеграф мештанин Зебинца.

Парох Новобрдски Стево Митрић је на својој Фејсбук страници написао:

Сузе су нам увек бивале лек, оне су нас увек сједињавале, кад друго није могло. Нека нас оперу од греха и безакоња, нека нас жалост приближи Богу и брата брату, нека молитве наше иду за душом нашег Душана и испрате га до бесмртних висина, на којима се код Христовог престола сија Свети Сава са светим свих српских праведника, страдалника и мученика кроз векове и векове“, написао је парох Митрић. Уз поруку Господе упокоји душу нашег брата Душана и спаси српски народ“, опроштајне су речи праоха Стеве Митрића.

(Телеграф)

Повезани чланци

Back to top button