Још један успех ученика Музичке школе „Стеван Мокрањац“ за мање од месец дана освојили девет награда

На Међународном такмичењу клавириста које је од 23. до 30. децембра 2020. године одржано у ОШ „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Грачаница – Лапље Село освојили су три треће награде и једну похвалу. Тако су окончали годину која је за њих била заиста успешна јер су за непуних месец дана освојили чак девет признања и награда.  

Од четири ученика који су се пријавили за учешће на Међународном фестивалу у Алексинцу троје су освојили трећу награду и један ученик похвалу.

Награђени су Милена Димитријевић, Ивона Гигић и Лазар Гуџић, док је ученик Василије Денић похваљен за свој наступ.

Њихов професор Немања Ђорђевић наглашава да је ово велики успех за све али и подстицај да се са децом још више и боље ради.

 

„Мислим да је сваки наступ веома битан, јер увек стичемо нова искуства, која нам помажу да даље напредујемо. Лично се водим геслом – или побеђујем, или учим, али никада не губим, тако да се трудим да то преносим и на своје ученике. Ми ћемо наставити са припремама за наредна такмичења у Београду и Новом Саду. Надам се да ће се створити услови да то се оно одржи у поменутим градовима, јер ништа не може да замени онај прави, живи наступ, пред публиком и члановима жирија“, рекао је Ђорђевић за Ризницу.

Директор музичке школе „Стеван Мокрањац“ Андрија Јовић уручио је ученицима награде које су пристигле са претходног такмичења из Смедеревске паланке али са последњег из Лесковца.

Ученици су осим диплома добили и пригодне поклоне.

Јовић је нагласио да је веома поносан на све ученике и наставнике и верује да ће сви наставити да и даље нижу успехе и добре резултате.

На овогодишњем Међународном меморијалном такмичењу „Коста Манојловић“ које је почетком децембра одржано у Смедеревској Паланци, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“  Грачаница – Лапље Село освојили су шест награда: две за треће, три за друго и једну за прво место.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button