Још један успех ученика Музичке школе „Стеван Мокрањац“

Ученици музичке школе “Стеван Мокрањац” Грачаница – Лапље Село, Данијел Еминовић и Василије Јовић, освојили су прву и другу награду на недавно одржаном 64. Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Вршцу, потврђено је Ризници.

На такмичењу је учествовало више од 50 музичких школа из читаве Србије, а ученици овдашње су се такмичили у категоријама за клавир и хармонику.

Данијел Еминовић, ученик четвртог разреда Основне музичке школе, одсек за клавир, према резултатима жирија освојио је прву награда са укупно 91,43 поена од могућих 100, а Василије Јовић, ученик шестог разреда основне музичке школе на хармоници, другу, са освојених 87,71 од могућих 100.

Како нам је потврђено у музичкој школи, после дуже паузе због епидемиолошких мера, ово је прво такмичење које је одржано уживо, пред жиријем али без присуства публике. “Ученици наше школе су током школске 2020/2021. године, у децембру и марту учествовали на више такмичења која су организована путем онлајн наступа и постигли изузетне резултате. Међутим, пошто ништа не може заменити живи наступ, са великим задовољством смо се припремали за Фестивал музичких школа Србије, који се како је и планирано одржао уживо у граду који је одређен за домаћина овогодишњег Фестивала – Вршцу”, каже за Ризницу директор ове школе Андрија Јовић.  

Јовић је на освојеним наградама честитао ученицима али и Немањи Ђорђевићу – наставнику  клавира и Љубиши Костићу – наставнику хармонике који су посебно заслужни за рад са награђеном децом.

Немања Ђорђевић наставник клавира, Андрија Јовић директор школе и награђени ученици Данијел Еминовић и Василије Јовић, фото: лична архива

“Настављамо да и у наредном периоду вредно радимо на обезбеђивању што квалитетнијих услова за рад, за наше ученике и наставнике, који постизањем високих резултата на такмичењима то заслужују а они ће као и до сада на прави начин знати да то оправдају наградама, којима се увек изнова радујемо”, рекао је Јовић.

На Међународном такмичењу клавириста које је од 23. до 30. децембра 2020. године одржано у ОШ „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Грачаница – Лапље Село освојили су три треће награде и једну похвалу. Тако су окончали прошлу годину која је за њих била заиста успешна јер су за непуних месец дана освојили чак девет признања и награда. 

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button