Канцеларија за КиМ: Хапшење Јовановића обрачун Приштине са Србима који не желе да се врате у институције

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је хапшење бившег српског полицајца Миљана Јовановића на Јарињу наставак притисака и прогона српског народа на Kосову и Метохији, посебно полицајаца који су новембра прошле године скинули униформу Kосовске полиције.

„Он је ухапшен пред очима супруге и двоје малолетне деце који су његовим изненадним хапшењем претрпели огроман стрес“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је одмах по сазнању о Миљановом хапшењу Kанцеларија за Kосово и Метохију ангажовала адвоката који ће га бранити и помагати у овом случају, а представници Kанцеларије су ступили у контакт са породицом ухапшеног, како би им и на тај начин пружили прекопотребну подршку и понудили сву помоћ.

„Једно од главних питања које се поставља јесте како се то Миљан Ј. годинама слободно кретао преко административних прелаза и био у служби Kосовске полиције, а сада му се преко ноћи откривају некакве тајне потернице и на терет стављају дела стара више година? То довољно говори о природи овог монтираног и политичког хапшења и намерама Приштине да се обрачунава са Србима које не може да натера да се врате у Kосовску полицију“, наводи се у саопштењу Кацнеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button