Канцеларија за КиМ: Свечља по политикчком и етничко кључу ухаопшеног Србина проглашава кривим и пре суђења

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је хапшење Златка Арсића, оца троје деце из села Ајновце у Косовској Каменици нови вид притиска и малтретирања којем су изложени Срби на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра којима Приштина пресудјује у јавности и пре завршетка самог судског процеса.

Канцеларија за Косово и Метохију Арсићу је обезбедила бесплатну правну помоћ, а председница привременог органа Косовске Каменице Тања Аксић јутрос је обишла породицу ухапшеног и понудила им сву помоћ и подршку.

„Арсић је припадник Косовске полиције и поставља се логично питање како је прошао све неопходне провере и тестове за рад у овом органу, а сада је напрасно оптужен за наводни ратни злочин?То отвара оправдану сумњу да су мотиви Арсићевог хапшења посве другачије природе, а томе у прилог иде и синоћње саопштење Џељаља Свечље који је Арсића прогласио кривим и пре суђења и одлуке суда“, наводи се у саопштењу Кацнеларје за КиМ.

На крају се наглашава да за Србе на КиМ нема ни права ни правде, те да им се пресуде по политичком и етничком кључу изричу у јавности, чиме им се крши претпоставка невиности и ускраћује право на правично суђење.“

Канцеларија ће о овом слуђају обавестити и међународне институције које делују на простору КиМ.

Повезани чланци

Back to top button