Kancelarija za KiM: Svečlja po politikčkom i etničko ključu uhaopšenog Srbina proglašava krivim i pre suđenja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da je hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici novi vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima Priština presudjuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Arsiću je obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

„Arsić je pripadnik Kosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin?To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda“, navodi se u saopštenju Kacnelarje za KiM.

Na kraju se naglašava da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, te da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje.“

Kancelarija će o ovom sluđaju obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM.

Povezani članci

Back to top button