Канцеларија за КиМ: Упад у болницу демонстарција силе у циљу изазивања додатног шока и страха

Канцеларија за Косово и Метохију је саоштила да су такозвани косовски специјалци у налету терора поломили врата на улазу у КБЦ у Косовској Митровици, претресали поједине просторије и до зуба наиружани марширали кроз ову централну српску здравствену установу на КиМ, иако им је руководство пренело да нема потребе за демонстрацијом силе и да могу да погледају шта их занима.

Назначено је да је у акцији учествовало око 15 оклопних возила специјалне полиције, а да су целу акцију са стране без реакције посматрали припадници Еулекса.

„Акција je изазвала додатни шок и страх, како пацијената тако и запослених, а Куртијеви полицајци изабрали су за своју демонстрацију силе и патролирање оклопних возила намерно време када запослени одлазе на посао, а деца иду у школе и вртиће како би додатно унели немир у српску заједницу. У посебно тешком стању шока налази са 100 најтежих болесника са и интерног одељења КБЦ који су сведочили овој бруталној и ненајављеној акцији, као и деца средње медицинскс школе која у ово време долазе на праксу у болницу“, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за КиМ упозорава да приштински премијер Аљбин Курти користи догађаје од недеље из Бањске „као изговор за наставак терора на северу КиМ“, те да је акција изведена са јасним циљем да на северу Косова и Метохије нема мира, нити да српска заједница може да живи нормално, лечи се без страха од упада наоружаних фаланги , води децу у вртиће и школе.

Повезани чланци

Back to top button