„Касица прасица“ у среду премијерно у Грачаници


„Касица прасица“, нова представа Народног позоришта Приштина настала по тексту француског писца Ежена Лабиша у режији Ксеније Крнајски, премијрно ће бити одигрна у Грачаници у уторак у 20 часова.

Прва реприза играћа се сутрадан у 19 часова у Зубином Потоку у Дому културе „Стари Колашине“.

„Група згубидана, довољно лукавих да живе од туђег рада, живи у малом месту и као главни друштвени догађај имају играње карата суботом. Скупљају новац од улога и премије и планирају да са њим учине нешто крупно од ‘опште користи’. То крупно се, кад се новац изброји, претвори у гомилу ситних интереса.

Први пут сам режирала представу у НП Приштина и свим својим сапутницима у “Kасици прасици” неизмерно сам захвална што су својим талентом, вештином и вредноћом учинили да сваки договор буде пријатељски и прецизан, а пробе мали колективни празници” рекла је редитељка Ксенија Kрнајски.

Лабиш је у овом свом водвиљу из 1864. сочно и духовито исхеклао ликове које глумци и 150 година касније са узбуђењем играју на сценама широм света, а публика се смеје малограђанштини, необразованости, митоманији и себичлуку, баш као да је то о ‘тамо некима’, а не о ‘овде, нама’. 

За сценографију у представи „Касица прасица“ су били задужени Горан Стојчетовић и Kсенија Kрнајски, костимографкиња је Селена Орб, а композитор Владимир Петричевић. Сценски покрет је решила Исидора Станишић, дизајн светла је урадио Радомир Стаменковић.

У представи играју: Бојан Стојчетовић као Шамбурси, Александра Цуцић као Леонида, Милица Буразер као Бланша, Бранко Бабовић као Kоладан, Немања Јаничић као Kорданбоа, Тамара Томановић као Бокантен, Никола Станковић као Феликс, Раде Маричић као Силвен, Јелена Орловић као Бенжамен/Жозеф, Никола Ђорђевић као Кокарел и Небојша Ђорђевић као инспектор.

Повезани чланци

Back to top button