Ključna reč, prof. Virijević: Arbanaški politički diskurs vrlo je prilagodljiv i lako prolazi kroz procese i metamorfoze, zarad cilja sva sredstva su opravdana

Da li smo zaista naučili sve lekcije iz istorije ili nam se one obijaju o glavu i ciklično ponavljaju kao posledica onoga što nismo platili na mostu pa sad izmirujemo na ćurpiji?

Koliko smo mi grešili, a koliko su drugi igrali na kartu naše naivnosti u odsudnim istorijskim trenucima? Koji su to bili propusti koji su nam se kasnije obili o glavu?

U četvrtoj epizodi emisije „Ključna reč“ o Kosovu i Metohiji u periodu između dva svetska rata govori profesor sa katedre za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Vladan Virijević.

„Ključna reč“ je serijal od četiri intrevjua nastao u produkciji portala Riznica iz Gračanice koji je podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije. Emituje se na televizijama: TV Most – Zvečan, RTV Mir – Leposavić, RTV Puls – Šilovo i RTV Gračanica.

Povezani članci

Back to top button