Књижевни портрет Срећка Симића за љубитеље лепе писане речи

Вече посвећено књижевном ствараоцу из Косовског Поморавља Срећку Симићу биће организовано у среду 17. јуна у 19 часова у читаоници „Даринка Јеврић“, најављено је из Дома културе у Грачаници.

Под називом „Књижевни портрет Срећка Симића“ догађај се организује у оквиру „Видовданских свечаности 2020.“

Организатори су саопштили да ће о стваралаштву аутора говорити: проф. др Драгомир Костић и публициста Ђорђе Јевтић, док ће пробране стихове из богатог Симићевог литерарног опуса казивати Цветко Станојевић.

„По много чему Симић је занимљив, а по начину приповедања и унутрашњој организацији  иновативан  писац за младе читаоце и децу. Узбудљивост његовог приповедања није само у занимљивости  догађаја који се описују него и у вештом дозирању информација које се контролисано саопштавају и тиме до последње странице вежу пажњу читалаца“, истакао је књижевник Ранко Павловић. 

Срећко Симић рођен је у Врбовцу код Витине. Дипломирани је правник, живи и ради у родном месту. Осим књижевности бави се и сликарством.

До сад је објавио поезију „Још сам у сну“, Косовско Поморавље, Београд 2002.година, „Смрт је башта“, „Скупљачи пепела“, роман из 2004.године, „Весели мускетари“, поезија за децу и роман „ Склониште за снове“ и друга дела.

Повезани чланци

Back to top button