Književni portret Srećka Simića za ljubitelje lepe pisane reči

Veče posvećeno književnom stvaraocu iz Kosovskog Pomoravlja Srećku Simiću biće organizovano u sredu 17. juna u 19 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“, najavljeno je iz Doma kulture u Gračanici.

Pod nazivom „Književni portret Srećka Simića“ događaj se organizuje u okviru „Vidovdanskih svečanosti 2020.“

Organizatori su saopštili da će o stvaralaštvu autora govoriti: prof. dr Dragomir Kostić i publicista Đorđe Jevtić, dok će probrane stihove iz bogatog Simićevog literarnog opusa kazivati Cvetko Stanojević.

„Po mnogo čemu Simić je zanimljiv, a po načinu pripovedanja i unutrašnjoj organizaciji  inovativan  pisac za mlade čitaoce i decu. Uzbudljivost njegovog pripovedanja nije samo u zanimljivosti  događaja koji se opisuju nego i u veštom doziranju informacija koje se kontrolisano saopštavaju i time do poslednje stranice vežu pažnju čitalaca“, istakao je književnik Ranko Pavlović. 

Srećko Simić rođen je u Vrbovcu kod Vitine. Diplomirani je pravnik, živi i radi u rodnom mestu. Osim književnosti bavi se i slikarstvom.

Do sad je objavio poeziju „Još sam u snu“, Kosovsko Pomoravlje, Beograd 2002.godina, „Smrt je bašta“, „Skupljači pepela“, roman iz 2004.godine, „Veseli musketari“, poezija za decu i roman „ Sklonište za snove“ i druga dela.

Povezani članci

Back to top button