Коха: Школска година на Косову почиње 14. септембра

Школска година на Косову почеће 14. септембра одлучено је на састанку косовског министра просвете Рама Љикаја, министара здравља Арменда Земаја, директора Националног института за јавно здравље Насера Рамаданија са представницима Синдиката образовања и Савета родитеља.  

Како је јавила приштинска Коха, одлука је донета после захтева Синдиката образовања да се одложи почетак наставе, јер школе нису успеле да се благовремено припреме.

Почетак школске године се одлаже како би се омогућило да се стекну услови и да се деца, наставници и родитељи припреме за мере дистанца, ношење маске и одржавања хигијена.

Договорено је да се до 14. септембра ради на успостављању процеса и механизма за сертификовање школа за спремност за одвијање наставе у пандемијским условима, тестирању одређеног узорка наставника и руководства образовних установа, изјави родитеља и радних група за поштовање и стриктну примену упутстава министарства здравства, завршетку физичких, санитарних и људских припрема у свим образовним установама на Косову.

Повезани чланци

Back to top button