Konjufca: Uvek postoji neko da organizuje narod da zaustavi ZSO

Predsednik kosovske skupštine Glauk Konjufca izjavio je da je spreman da napusti tu funkciju i da se vrati uličnim protestima kako bi sprečio formiranje Zajednice srpskih opština, ističući da ta organizacija ne može da bude osnovana bez saglasnosti premijera i predsednika u Prištini.

Konjufca je ovako prokomentarisao izjavu američkog izaslanika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će sa premijerom Aljbinom Kurtijem ili bez njega, ZSO biti osnovana.

„Nije u pitanju sa Kurtijem ili bez Kurtija, ali bez premijera Kosova ne može da se stvori Asocijacija. Pa onda dolazi drugi premijer, ali to ne može bez premijera Kosova“, rekao je Konjufca prištinskim medijima.

„Ako premijer i predsednik Kosova ne prihvate jednonacionalno udruživanje, to se nikada neće desiti. Ako premijer promeni stav, mislim da je to i dalje teško izvodljivo, uvek postoji neko ko će da organizuje narod da to zaustavi“, dodao je Konjufca.

Mediji dodaju da je nagovestio da je spreman da napusti svoju fotelju i izađe na ulicu kako bi zaustavio stvaranje „monoetničkog udruženja sa izvršnim ovlašćenjima“.

„Ako ne budem u ovoj fotelji, na putu sam da zaustavim ovaj posao“, rekao je Konjufca, tvrdeći da je „Srbija izgubila Kosovo tenkovima, vojskom i policijom, i da ima samo jedan cilj: da nas ostavi kao nefunkcionalnu država sa teritorijalnom autonomijom kojom kontroliše Kosovo“.

Povezani članci

Back to top button