Косовска Каменица: Нова радна места за више од сто радника

Општина Каменица наставиће традицијиу ратарства са тенденциом развоја, чиме ће у догледном времену поново преузме примат у овој грани пољопривреде у региону Косовског поморавља.

Како је потрврђено из локалне самоуправе, у року од недељу дана поптисана су два меморандума чија је укупна вредмност 13 милиона евра. Споразум о сарадњи са ИАЦ-КОС у вези са пројектом „Пољопривредно – технолошки парк“ у Косовској Каменици предвиђа изградњу хидропоничних пластеника. Вредност инвестиције биће више од 6 милиона евра.

На основу потписаних уговора 10 посто оствареног нето промета биће плаћено општини, а у пољопривредно-технолошком парку биће отворена радна места за стотину радника. Како је прецизирано њихова минимална зарада износиће 670 евра. Предност пројкета је и у томе што ће се отворити могућност да сви пољоприврендици општине Каменица продају своје производе. 

Подсећа се да географски положај Косовске Каменице чини развој пољопривреде веома погодним, због чега се, поред развоја пољопривреде, очекује и економски развој читаве општине.

Повезани чланци

Back to top button