Крај подстанарским и расељеничким мукама за породицу Пирић из Врбовца

Камен темељац за градњу куће породици Марка и Јелене Пирић, који годинама након расељеништва живе као подстанари, постављен је данас у Врбовцу.

Пирићи су од 1999. године расељени из Витине у Врбовац и сада ће, након две деценије, захваљујући средствима Kанцеларије за Kосово и Метохију решити стамбено питање.

Марко и Јелена Пирић већ имају ћеркицу, а њихова породица ускоро ће бити богатија за још једног члана, с обзиром на чињеницу да Јелена сваког дана очекује порођај.

Kамен темељац за нову кућу положио је председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић који је истакао да ће радови бити завршени у најкраћем могућем року.

„Захваљујући помоћи и разумевању Kанцеларије за Kосово и Метохију и директора Петра Петковића, обезбеђена су средства за изградњу куће за породицу Марка Пирића, која је више од две деценије живели као подстанари у овом селу. Ускоро очекују и принову, па ће у новој кући бити и бројчано јачи“,  рекао је Николић.

Он је нагласио да се оваквим пројектима и политиком Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, поспешује останак и опстанак Срба на Kосову и Метохији.

Велику захвалност исказао је и Марко, глава породице Пирић, који је рекао да ће им нови кров над главном много значити.

„Од 1999. године смо избеглице и плаћали смо кирију тако да ће нам нова кућа много значити. Претходних година смо успели да уштедимо мало новца и да купимо плац на којем ће нам изградити кућу што ће значити и један нови почетак за нашу породицу“,  рекао је Марко и захвалио Kанцеларији за KиМ и свима онима који су помогли да он и његова породица добију нову кућу.

Пирић је нагласио да је ово само још један разлог да остану и опстану на Kосову и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button