Кризни штаб Општине Грачаница: Седам нових случајева Ковида 19, појачати мере опреза

На територији општине Грачаница код још седам особа потврђена је инфекција Ковидом 19 док је на Инфективној клиници у Лапљем Селу хоспитализовано четворо пацијената. Кризни штаб позива на опрез и на строго поштовање прописаних мера.

Укупан број позитивних на коронавирус на територији општине Грачаница, од почетка епидемије до данас, укључујучи и седам новооболелих, износи 93, саопштава оштински кризни штаб.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу повећава се и број хоспитализованих пацијената у односу на претходну недељу, па се сада укупно четворо њих налази на хосптализацији у овој установи секиндарне здравствене заштите.

Из Кризног штаба позивају грађане на појачан степен одговорности и дисциплиновано понашање у наредним данима, што се пре свега односи на ношењем заштитних маски, поштовање мера физичке удаљености и  правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

„Молимо суграђане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне у циљу спречавања потенцијалног ширење Ковида-19, посебно у смислу друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса“, саопштено је из Кризног штаба.

Повезани чланци

Back to top button