Krizni štab Opštine Gračanica: Sedam novih slučajeva Kovida 19, pojačati mere opreza

Na teritoriji opštine Gračanica kod još sedam osoba potvrđena je infekcija Kovidom 19 dok je na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu hospitalizovano četvoro pacijenata. Krizni štab poziva na oprez i na strogo poštovanje propisanih mera.

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus na teritoriji opštine Gračanica, od početka epidemije do danas, uključujuči i sedam novoobolelih, iznosi 93, saopštava oštinski krizni štab.

Na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata u odnosu na prethodnu nedelju, pa se sada ukupno četvoro njih nalazi na hosptalizaciji u ovoj ustanovi sekindarne zdravstvene zaštite.

Iz Kriznog štaba pozivaju građane na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovano ponašanje u narednim danima, što se pre svega odnosi na nošenjem zaštitnih maski, poštovanje mera fizičke udaljenosti i  pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„Molimo sugrađane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne u cilju sprečavanja potencijalnog širenje Kovida-19, posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Povezani članci

Back to top button