Кризни штаб: Ублажавање мера, дезинфекциона и средства за личну хигијену биће обезбеђена за све школе

Кризни штаб за Општину Грачаница разматрао је актуелну епидемиолошку ситуацију у вези са Ковидом 19 и њеног побољшања. Поводом предстојеће Велике Госпојине, славе Грачанице, биће појачано присуство полиције и КФОР-а, а због почетка нове школске године биће обезбеђене потребне количине дезинфекционих средстава, као и средства за личну хигијену, наводи се између осталог у саопштењу.


Имајући у виду да у последњих 11 дана није било инфицираних вирусом Ковид 19, епидемиолошка ситуација је видно побољшана. Апелује се на грађане да и даље спроводе превентивне мере и поштују препоруке надлежних, држе физичку дистанцу и носе маске, посебно за време предстојећег празника, када се очекује већа концентрација људи.

Рад угоститељских објеката у затвореном простору и даље је забрањен али ће уз поштовање мера заштите бити дозвољен рад угоститељских објеката који имају башту. Радно време локала са баштом је до 22.30 часова

Мерама кризног штаба препоручује се да сва привредна друштва поштују прописане мере заштите и да за сва радно ангажована лица обезбеде заштиту опрему.


Поводом предстојећег празника Велика Госпојина 28, 29, и 30. августа, због веће концентрације људи, биће појачано присуство и заједничке патроле полиције и припадника КФОР-а.
У саопштењу Кризног штаба се наводи да ће Полицијски службеници лицима који не поштују препоручене мере изрицати казне, док је Одељењу инспекције налаже се да изврши контролу привредних и других објеката како бих обавестили о новим мерама.


О актуелној ситуацији са представницима здравства, полиције, инспекције и другим члановима Кризног штаба разговарао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић који је још једном позвао на одговорност и том приликом истакао да само заједничким напорима можемо да се изборимо са невидљивим непријатељом, закључује се на крају саопштења Кризног штаба

Повезани чланци

Back to top button