Мердаре затворене за саобраћај, пут бликирали грађани

Административни прелаз Мердаре од синоћ је потпуно затворен за саобраћај и пешаке.

Пут ка Мердару из правца Куршумлије блокирала је група од двадесетаг грађана. Међу њима има и расељених  косовских Срба. Барикада је направљена попречним паркирањем камионске приколице  и  неколио трактора. Грађани кажу да на овај начин прижају подршку браћи на барикадама на северу Косова и Метохије али и изражавају протест због забране косовских власти да спрски патријарх уђе на Косово и Метохију.

Због блокаде пута, из правца Куршулије створена је велика колона аутомобила и шлепера. Полиција је и са косовске стране блокирала прелаз за аутомобиле и за пешаке. Речено је да им је наређено да прелаз због безбедности затворе за саобраћај.

Неколико аутбуса враћено је око поноћи са Мердара и усмерено на друге прелазе  док је двадесетак шлепера и приближно толико путничих аутомобила  остало паркирано на косовској страни.

Косовска полиција је потврдила да је прелаз Мердаре затворен за саобраћај до даљњег и позвали путнике да пут Приштина – Нише преко Мердара заобилазе. Саобраћај је преусемрен на пралазе Бела Земља на путу Гњилане – Бујановац и Мутивеоде на старом путу Приштина – Лесковац преко Медвеђе.

Повезани чланци

Back to top button