Министарство за заједнице и повратак: Намештај, бела техника, хигијенски и прехрамбени пакети за 14 породица

Министарство за заједнице и повратак наставило је са опремањем кућа намењених интерно расељеним лицима намештајем и белом техником.  

Четрнаест српских и ромских интерно расељених и повратничких  породица у Грачаници и Обилићу добило је намештај, белу технику али и хигијенско-прехрамбене пакете за 74 чланова својих породица.

Саветник министра за заједнице и повратак, Милош Станковић подсетио је у Грачаници да министарство за повратак и заједнице као и ресорни министар Далибор Јевтић знају са каквим се изазовима сусрећу повратници и интерно расељена лица те да због тога настоје да се они што пре уселе у нове куће.

Додао је да ово министарство тиме што интензивно ради на опремању новоизграђених кућа намештајем и белом техником доказује да је примарни циљ збрињавање повратника и интерно расељених.

Изградња и опремање 14 кућа у Грачаници и Обилићу реализовано је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарство за заједнице и повратак, а спроводи Међународном организацијом за миграције (ИОМ).

Планирано је да до краја године преко овог програма буде завршена 101 кућа за повратнике и интерно расељене.

Повезани чланци

Back to top button