Ministarstvo za zajednice i povratak: Nameštaj, bela tehnika, higijenski i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak nastavilo je sa opremanjem kuća namenjenih interno raseljenim licima nameštajem i belom tehnikom.  

Četrnaest srpskih i romskih interno raseljenih i povratničkih  porodica u Gračanici i Obiliću dobilo je nameštaj, belu tehniku ali i higijensko-prehrambene pakete za 74 članova svojih porodica.

Savetnik ministra za zajednice i povratak, Miloš Stanković podsetio je u Gračanici da ministarstvo za povratak i zajednice kao i resorni ministar Dalibor Jevtić znaju sa kakvim se izazovima susreću povratnici i interno raseljena lica te da zbog toga nastoje da se oni što pre usele u nove kuće.

Dodao je da ovo ministarstvo time što intenzivno radi na opremanju novoizgrađenih kuća nameštajem i belom tehnikom dokazuje da je primarni cilj zbrinjavanje povratnika i interno raseljenih.

Izgradnja i opremanje 14 kuća u Gračanici i Obiliću realizovano je u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu”, koju finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Planirano je da do kraja godine preko ovog programa bude završena 101 kuća za povratnike i interno raseljene.

Povezani članci

Povezano
Close
Back to top button