Свечља: маскирени нападачи напали полицијске и општинске службенике, мирна ноћ на северу

У Косовској Митровици и Зубином Потоку је после напетог дана мирно. До поновног подизања тензија дошло је када су новоизабрани представници општинских изборних комисија у пратњи специјалних снага полиције раније данас прво насилно ушали у просторије општинске комисије у Зубином Потоку, а касније то исто покушали и у Северној Митровици.

У оба града данас су се огласиле и сирене за узбуну док су у близини три солитера у Косовској Митровици одјекунуле три снаже детонације а касније се чула и рафална паљба.

Сирене за узбуну огласиле су се и у Лепосавићу, а тамошњи Срби су организовали дежурства крај канцеларија општинске изборне комисије. У том граду на крајњем северу Косова приметне су патроле КФОРА и ЕУЛЕКС-а.

Џељаљ Свечља

Полиција: Више инцидената на северу Косова, Свечља маскирани појединци напали општинске и полицијске службенике

Поводом данашњих догађај огласила се и полиција саопшењем у коме наводи да је на северу Косова забележено више инцидената, да је регистрована пуцњава и неколико експлозија али да нема повређених.

Приштински министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља реаговао је преко друштвених мрежа саопштивши да су мецима и ексползивним направама организоване групе и маскирани појединци напали општинске изборне и полицијске службенике, како би их спречили у вршењу службених дужности.

Истим поводом одржан је састанак у Центалној Изборној Комисији, што је потврдио и портапрол ЦИК-а Веаљмир Ељези. Он је приштинским медијима рекао да се седница ЦИК-а одржава због неуспелог покшаја новоизабраних службеника општинске изборне комисије да изврше своје службене дужности.

Поједини приштински медији који извештавају на албанском спекулишу и да је известилац Европске Уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак који се налази у посети Косову данас од премијера приштиснких иснтитуција Аљбина Куртија затражио одлагање локалних избора у четири оптине на северу Косова који су заказани за 18. децембар.  

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button