Митрополит Амфилохије: Пролази време оних који су се одрекли Лазара Косовскога

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да је у Црној Гори дошло до новог преображаја народа, да пролази врме оних који су се одрекли кнеза Лазара и да се, како истиче, опет враћамо Косову.

После освештања парохијског дома и служења литургије у Цркви Светих апостола Петра и Павла у величкој планини Ћафи приједорској, рекао да смена власти у Црној Гори представља квасац бесмртности, вечности, непролазности „који је поново испунио душе овога народа и он је поново почео да верује у вечну светлост”.

Истакао је да је Бог удаљио са власти људе који су се поклонили ономе што је пролазно, земаљској власти и новцу.

„Вријеме оних који су се одрекли Лазара Косовскога и његовог опредјељење за вјечно Небеско царство, пролази и сви се опет враћамо Косову. Они који су се одрекли Косова, пљунули су на кости, гробове ових мученика овдје и широм Косова до Ђаковице, који су 1912. ратовали за Бога, за истину и правду Божију, за слободу”, рекао је Амфилохије.

Он је поручио да  оно што је Божије остаје Божије.

„Тиме Бог показује да брине о свом народу и тиме се овај народ поново враћа самом себи, својој души, предању, својим мученицима, страдалницима, цару Лазару, Косовском завјету који извире из Новога завјета”, закључио је митрополит Амфилохије.

Повезани чланци

Back to top button