На извору – Певачка група „Младост“ (Други део емисије из Готовуше)

Мушка певачка група „Младост“ из Готовуше код Штрпца основана је како би сачувала народну песма и певање карактеристично за Сиринић.

Чине је петорица певача, сви су превалили педесету али су духом још увек млади чиме оправдавају назив младост у имену друштва. Учествовали су на бројним фестивалима етно музике али награда освојена 2013. године за најбоље певачко друштво у Шљивику РТС-а кажу да им је најдраже признање.

У другој епизоду гост рубрике „На извору“ био је Веселин Милатовић. Веле, како га од милоште сви зову у груп, превалио је седму деценију живота и осим што пева свира у фрулу и усну хармонику. Никада га није напуштао смисао за хумор тако да током дугих путовања на концерте забавља остатак групе досеткама и шаљивим песмама.

У првој од три епизоде из Готовуше разговарали смо са вођом певачке групе Славишом Добросављевићем. Интервју је направљен на месту Крст, на брегу изнад села, где су мештани подигли велики симбол православља да штити и чува читав овај крај.

(Рубрика „На извору“ емитована је у оквиру јутарњег програма „Добро јутро комшија“ на Радију 038 из Грачанице. Аутор и водитељ Иван Миљковић)

Повезани чланци

Back to top button