Нападнут Србин повратник јер је бранио своју шуму

Једини српски повратник у селу Опрашке код Истока Петко Милетић, претучен је данас око поднева браћени од шумокрадица свој забран, јавио је Радио Гораждевац.

Полиција Косова привела је осумњичене које је Милетић препознао у станици полиције.

Командир полиције у Истоку Енвер Гаши рекао је да су Србину нанесене повреде на његовом имању и демантовао да су нападачи били Албанци.

”Након што је повређеном М.П. из села Опрашке указана медицинска помоћ у Истоку и Пећи он је дошао у станицу и препознао двојицу осумњичених из египћанске заједнице“, рекао је Гаши.

Како се наводи, на основу одлуке јавног тужиоца, окривљенима је одређен притвор у трајању од 48 часова.

Милетићу је указана помоћ у болници у Пећи, где су констатоване повреде у пределу главе руку и ногу.

Милетић је у изјави полуцији наве да је видео непознате људе како секу дрва у његовом забрану.

„Видео сам два човека из суседног села Жач. Када сам кренуо трактором ка њима један је пао са коњске запреге, након чега је сишао и други. Пришли су трактору и ударали су ме колчевима по глави, а потом ногама и рукама“, испричао је Милетић.

Од силине ударца нападнути Србин је на кратко изгубио свест. Полиција Косова покренула је истрагу о овом случају.

Петко Милетић живи са супругом и двоје деце у селу Опрашке, близу Осојана и једини је повратник у овом селу.

Петковић: Јасна порука да Срби нису добродошли

„Све учесталији напади показују јасну намеру неких, да Срби нису на Косову добродошли, и да не треба да живе на овим просторима“, поручио је помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић, јавља РТВ КИМ.

„Не прође готово ни дан, а да не буде нападнут неки наш Србин овде, на Косову и Метохији. Ти напади су интензивнији на простору Метохије, где су повратничка села, где је много људи који су итекако пропатили, а који су желели да се врате и буду своји на своме. То су напади на Србе, који годинама покушавају да остваре своја права. Ти Срби трпе, они су претучени, због тога што улазе у своје њиве, јер желе да живе у својим кућама. Напади показују јасну намеру неких, да Срби нису на Косову добродошли и да не треба да живе на КиМ“, поручио је Петковић током посете Грачаници.

Извор
Радио Гораждевац РТВКИМ

Повезани чланци

Back to top button