Napadnut Srbin povratnik jer je branio svoju šumu

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka Petko Miletić, pretučen je danas oko podneva braćeni od šumokradica svoj zabran, javio je Radio Goraždevac.

Policija Kosova privela je osumnjičene koje je Miletić prepoznao u stanici policije.

Komandir policije u Istoku Enver Gaši rekao je da su Srbinu nanesene povrede na njegovom imanju i demantovao da su napadači bili Albanci.

”Nakon što je povređenom M.P. iz sela Opraške ukazana medicinska pomoć u Istoku i Peći on je došao u stanicu i prepoznao dvojicu osumnjičenih iz egipćanske zajednice“, rekao je Gaši.

Kako se navodi, na osnovu odluke javnog tužioca, okrivljenima je određen pritvor u trajanju od 48 časova.

Miletiću je ukazana pomoć u bolnici u Peći, gde su konstatovane povrede u predelu glave ruku i nogu.

Miletić je u izjavi poluciji nave da je video nepoznate ljude kako seku drva u njegovom zabranu.

„Video sam dva čoveka iz susednog sela Žač. Kada sam krenuo traktorom ka njima jedan je pao sa konjske zaprege, nakon čega je sišao i drugi. Prišli su traktoru i udarali su me kolčevima po glavi, a potom nogama i rukama“, ispričao je Miletić.

Od siline udarca napadnuti Srbin je na kratko izgubio svest. Policija Kosova pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Petko Miletić živi sa suprugom i dvoje dece u selu Opraške, blizu Osojana i jedini je povratnik u ovom selu.

Petković: Jasna poruka da Srbi nisu dobrodošli

„Sve učestaliji napadi pokazuju jasnu nameru nekih, da Srbi nisu na Kosovu dobrodošli, i da ne treba da žive na ovim prostorima“, poručio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, javlja RTV KIM.

„Ne prođe gotovo ni dan, a da ne bude napadnut neki naš Srbin ovde, na Kosovu i Metohiji. Ti napadi su intenzivniji na prostoru Metohije, gde su povratnička sela, gde je mnogo ljudi koji su itekako propatili, a koji su želeli da se vrate i budu svoji na svome. To su napadi na Srbe, koji godinama pokušavaju da ostvare svoja prava. Ti Srbi trpe, oni su pretučeni, zbog toga što ulaze u svoje njive, jer žele da žive u svojim kućama. Napadi pokazuju jasnu nameru nekih, da Srbi nisu na Kosovu dobrodošli i da ne treba da žive na KiM“, poručio je Petković tokom posete Gračanici.

Izvor
Radio Goraždevac RTVKIM

Povezani članci

Back to top button