Одржано Видовданско песничко бденије

Видовданско песничко бденије, манифестација у оквиру које песници свих крајева Србије и Црне Горе казују своје стихове одржано је вечерас у порти манастира Грачаница.

Видовданском песничком бденију присуствовали су патријарх српски Порфирије, владика рашко призренски Теодосије са свештенсвом и монаштвом епархије,  директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, министар за заједнице и повратак Горан Ракић, председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, представници привремених органа, Косовског округа као и гости из градова централне Србије, Црне Горе, Републике Српске и Северне Македоније као и бројни грађани.

Фото: Инфрормативна служба-Општина Грачница

Лауреати овогодишњих књижевних награда поводом Видовданских свечаности у Грачаници су Слободан Зубановић коме је уручен „Златни крст кнеза Лазара“, Ђорђе Нешић је добитник „Грачаничку повеље“, Даница Вукићевић „Кондира Косовке девојке“ а Петру Матовићу је припало  „Перо деспота Стефана Лазаревића“.

Своје стихове су на видовданском бденију казивали и бројни песници.

Фото: Општина Грачаница

Организатор манифестације је Дом културе Грачаница, а покровитељи  Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство културе и информисања Владе Србије, Општина Грачаница и Скупштина града Приштина-Грачаница.

(извор: Наша Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button