Опера за децу Народног позоришта из Београда гостује у Грачаници

Опера за децу „Бастијен и Бастијена“ Волфганга Амадеуса Моцарта у адаптацији Народног позоришта из Београда биће изведена у оквиру Видовданских свечаности у Грачаници.

Овим гостовањем Народно позориште у Београду подстиче развој нове младе позоришне публике на територији Косова и Метохије, саопштено је на интернет страници националног театра.

Једна од најкраћих опера славног композитора, настала је када је Моцарт имао само 12 година и представља једно од његових првих остварења. Бастијен и Бастијена играју љубавне игре које им смишља Колас, а да би проверили своју љубав користе чак и друштвене мреже које их подједнако зближавају и удаљавају. У тој игри учествује и Колина која са публиком посматра представу и открива им тајне опере.

Убацивање едукативних делова кроз лик Колине имају за циљ да на занимљив начин упознају најмлађу публику са овим позоришним жанром.

Интерактивна оперска представа за децу и младе „Бастијен и Бастијена“ биће одржана, под диригентском управом Стефана Зекића и у режији Ане Григоровић.

Солисти Синиша Радин (Бастијен),

Милица Дамјанац (Бастијена),

Михило Шљивић (Kолас),

Бојана Бамбић (Kолина).

У представи учествују и чланови Оркестра Опере Народног позоришта

Опера ће бити изведена 06. јуна 2021. године у Дому културе „Грачаница“, са почетком у 17 часова.

Повезани чланци

Back to top button