Osmani: U nemire u Banjskoj umešani prsti Vladimira Putina

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani tvrdi u intervjuu za italijansku „Republiku“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „razmišlja o pripajanju Kosova Srbiji“ i to „ruskim oružjem, po modelu Krima“.

Osmanijeva je dodala da su u nemire u Banjskoj „umešani prsti“ ruskog predsednika Vladimira Putina.

Poručila je da Srbija treba da zna „da će se suočiti sa narodom koji je spreman da brani slobodu po svaku cenu“, kao i da je NATO uz Kosovo.

„Postoje nepobitni dokazi. Srbija je izvršila akt agresije 24. septembra i sprema se da izvrši još jedan akt pozicioniranjem oružanih snaga i vojne artiljerije na granici sa Kosovom. To je nešto drugačije od onoga što smo videli u poslednjih 25 godina“, navela je Osmani za britanski „Kanal 4“, prenosi „Koha“.

Ona je ponovila da postoje dokazi koji, prema njenim rečima, povezuju Srbiju sa „terorističkim aktom“ u Banjskoj.

Osmani je na društvenoj mreži Iks objavila deo tog intervjua u kojem je navela i da „Srbija mora da preuzme odgovornost i dobije jasnu poruku da agresija ima posledice“, optužujući Beograd, kao i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, da pokušava da izvede aneksiju dela sopstvene države.

Navela je i da se međunarodna zajednica do sada nije odnosila prema predsedniku Aleksandru Vučiću na pravi način.

Na pitanje vidi li umešanost ruskog predsednika Vladimira Putina u događaj u Banjskoj, odgovorila da je uverena da su „njegovi prsti u tome“, navodeći da o tome svedoče i izjave koje stižu iz Moskve.

Povezani članci

Back to top button