Оштрије мере, обавезно ношење маски и физичка дистанца – у Приштини 40 нових случајева заразе

Обавезно ношење маски и забрана окупљања више од 50 људи нове су мере које је косовска влада усвојила у циљу спречавања ширења коронавируса.

Мере предострожности, усвојене на данашњој седници Владе, саопштио министар здравља Арменд Земај, преносе приштински медији.  

Од надлежних се очекује смањење запослених у администрацији, затварање канцеларија у свим институцијама у којима постоје позитивни случајеви и самоизолација за особе које су имале контакт са зараженим особама у трајању од 14 дана.

Усвојене мере строго се морају поштовати наведено је у одлуци Владе,

„Строго поштујте мере физичке дистанце, дезинфекцију, инспекције да примене закон за спречавање заразних болести, здравствени радници да користе маске, ношење заштитних маски је обавезно, поштујте растојање од 2 м, на улазу сваке институције носите маске. Приликом коришћења превоза треба поштовати дистанцу и вентилацију ваздуха, забрањују се посете здравственим установама, као и окупљања више од 50 људи“, рекао је Земај на састанку владе.

Током последња 24 сата забележено је нових 40 случајева коронавируса у Приштини, тако да се број заражених повећао на 508, преносе приштински медији.

У међувремену од Ковида – 19 излечено је десеторо људи, саопштио је директор Одељења за здравство у Приштини Бујар Гаши.

Повезани чланци

Back to top button