Партеш, Пасјане и Доња Будрига у зеленој зони

Кризни штаб Општине Партеш саопштио је да су од данас у 18 часова ступиле на снагу нове мере против ширења коронавируса, које ће важити две недеље.  

Према класификацији по степену ризика од ширења вируса корона општина Партеш се налази у зеленој зони, међу општинама са ниским степеном ризика од ширења заразе Ковид-19.

Нове мере које се односе на становнике села Партеш, Пасјане и Будрига су:

1. Рад економских субјеката (трговинских, угоститељских и слично) дозвољен је у периоду од 5 до 20 часова, док су након тог времена дозвољене услуге доставе.

2. Забрањују се сва јавна окупљања укључујући семинаре, радионице, свадбе и породична славља, верске церемоније и активности (осим у кругу уже породице).

3. Мерама је ограничено окупљање људи на максимално пет особа на отвореном простору, односно парковима и другим јавним површинама.

4. Особама старијим од 65 година ограничава се кретање, односно могу да се крећу два пута дневно и то у периоду од 6 до 10 часова преподне и од 16 до 19 часова поподне, а ван тог периода могу да се крећу ради хитних и здравствених потреба.

5. Обавезују се све јавне и приватне институције да на улазу сваког објекта поставе видљиве знакове о начину понашања за заштиту од Ковид-19 (укључујући и знак забране уласка у објекат без маски, обавезу поштовања удаљености итд.) у складу са ,,Приручником за заштиту од ширења Ковид-19″.

6. Обавезују се све јавне и приватне институције да држе средства за дезинфекцију руке и маске за лице на приступачним местима при улазу у објекат, које се могу користити од радника институције и посетилаца.

Апелујемо на грађане да се придржавају препоручених мера против Ковид-19 – да обавезно носе маске, да поштују физичку дистанцу и да редовно одржавају хигијену.

Поштовање препоручених мера контролисаће општинска инспекција заједно са полицијом.

Повезани чланци

Back to top button