Петковић и Ђурић са представницима Срба са КиМ

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић састао се данас, уочи Првог свесрпског сабора који се одржава у Београду, са политичким и институционалним представницима српског народа са Kосова и Метохије, а састанку је присуствовао и шеф српске дипломатије и некадашњи директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић.

Петковић и Ђурић су са Србима са Kосова и Метохије разговарали пре свега о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини у светлу свакодневних, једностраних и насилних потеза које Аљбин Kурти спроводи пред очима међународне заједнице.

Представници српског народа са Kосова и Метохије известили су директора Петковића и министра Ђурића о свим изазовима и проблемима са којима се суочава наш народ у покрајини, али и непоколебљивој решености Срба да остану и опстану на својим вековним огњиштима.

„Снага српског јединства одувек је била и биће најснажнији бедем и најгласнији одговор свима онима који мисле да могу да угасе искру српског постојања и српско име и презиме на простору Kосова и Метохије, али и свуда где српски народ живи. Наш најзначајнији задатак данас јесте да сачувамо српски народ на Kосову и Метохији и у томе имамо снажну подршку и залагање наше државе Србије и председника Александра Вучића“, заједнички је закључак након састанка.

Повезани чланци

Back to top button