Petković i Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas, uoči Prvog svesrpskog sabora koji se održava u Beogradu, sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije i nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Petković i Đurić su sa Srbima sa Kosova i Metohije razgovarali pre svega o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini u svetlu svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice.

Predstavnici srpskog naroda sa Kosova i Metohije izvestili su direktora Petkovića i ministra Đurića o svim izazovima i problemima sa kojima se suočava naš narod u pokrajini, ali i nepokolebljivoj rešenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima.

„Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, zajednički je zaključak nakon sastanka.

Povezani članci

Back to top button