Петковић: Курти се шегачи и смеје у лице свим учесницима дијалога

Након јучерашње рунде дијалога у Бриселу јасно је да Приштина нема намеру да конструктивно разговора, не само о Заједници српских општина, већ ни о било ком другом аспекту нормализације односа, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Он је истакао да је последњи час да се Курти дисциплинује, не само како би престао да отворено и јавно подрива процес дијалога, већ и како би био спречен у јасној намери да дестабилизује регион, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Како истиче Петковић, премијер привремених институција Аљбин Курти се „најблаже речено шегачи и смеје у лице“ свим учесницима дијалога, укључујући и представнике ЕУ, тиме што за застој у преговорима окривљује Београд, и то само дан пошто се представник Приштине Бесник Бисљими у разговорима понашао не само неконструктивно, већ и дрско.

Петковић каже да Београд доследно, годинама уназад дијалогу приступа у доброј вери и на конструктиван начин, сматрајући да је нормализација односа са Приштином у обостраном интересу, и необоривим аргументима то у свакоме тренутку може да поткрепи.

„Курти и његов екстремистички кружок у Приштини, сада је то свима јасно, није заинтересован за решавање проблема и несугласица цивилизованим и политичким средствима, већ искључиво за насиље и једнострано мењање ситуације на терену, укључујући стално провоцирање, угрожавање безбедности и права српског народа на Косову и Метохији“, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button