Петковић: Нека фон Крамонова натера Приштину да формира ЗСО уместо што жали због неучешћа СЛ на изборима

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да би било боље да госпођа Виола фон Крамон  жали и протестује због чињенице да Приштина 10 година одбија са испуни своје обавезе и формира Заједницу српских општина која је договорена у оквиру дијалога у Бриселу, него што напада Српску листу због неизласка на изборе.

„За жаљење је то што Виола Фон Крамон неће да види да је проблем у Аљубину Куртију који хоће да буде фактички градоначелник свих општина на северу КиМ са 2 одсто подршке албанских гласова“, наглашава Петковић у саопштењу.  

Додаје да нескривена албанска лобисткиња уместо да критикује своје приштинско чедо због непоштовања потписаних обавеза, она окривљује званични Београд без икаквих доказа да стоји иза одлуке Срба с КиМ о бојкоту избора.

„Пре него што нападима на Београд настави да зарађује плату, Виола Фон Крамон нека погледа изјаву српског народа с Косова и Метохије од 5. новембра 2022. године који је тада јасно навео да нема повратка у институције док се не формира Заједница српских општина, у складу са бриселским споразумом. Зато, ако јој је толико стало до учешћа Срба на изборима на КиМ, нека натера Приштину да формира ЗСО и повуче своје илегалне специјалне јединице са севера које тамо немају шта да траже!“, наведено је у саопшењу.

Дикрекор Канцеларије за КиМ каже да није приметио да је госпођа фон Крамон тако гласно критиковала Приштину која 10 година одбија да спроведе своје обавезе из дијалога, или обавезе постоје само када је Београд у питању, а Приштини се све прашта?

„Ако је тако, нека каже јасно и директно, а нека нам не вређа интелигенцију заменом теза да су Срби са КиМ и званични Београд за нешто одговорни. Срби са севера КиМ су 10 година били у институцијама и учествовали на изборима, па није формирана ЗСО и то је истина којој госпођа фон Крамон треба да погледа у лице“, закључује се на крају саопшења.

Повезани чланци

Back to top button