Петковић: Свечља користи изоловане случајеве за прљаву пропаганду којом правда присуство специјалаца на северу Косова

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић у одговору Џељаљу Свечљи наглашава да „самопрозвани приштински министар полиције“ покушава да криминализује Србе и цео север на Косову и Метохији те да изоловане и појединачне случајеве користи за своју прљаву пропаганду и отворену мржњу према свему српском, што, како тврди Петкоивић, никога неће ни заварати ни уплашити.

„Да будем сасвим јасан, никада српски народ, ни представници Срба, нити званични Београд нису, нити ће, подржавати било какав криминал, ма чије име и презиме да носи и ту нема ни дилеме, ни преговора, нити се томе ико супротставља. Давно је познато да лажов у поштење не верује и то што криминалци проглашавају читав један народ криминалним, говори више о њиховој нечистој савести“, наводи Петковић у сапшењу.

Подсећа да Београд и целокупна јавност чека већ 21 дан да Свечља покаже снимке са надзорних камера на Бистричком мосту, када су његови нелегални ескадрони пуцали у леђа Србина и изрешетали аутомобил са задње стране.

„И наравно да ћемо увек реаговати на терор косовске полиције и њен напад на српски народ и то Свечља не може да спречи. Наравно да Свечља не показује снимке надзорних камера са Бистричког моста, јер би морао да покаже своју срамоту и прекомерну употребу силе којом су његови полицајци заправо били нападачи и то са нелегалног пункта на ком свакодневно малтрерирају и тероришу српски народ на северу Косова и Метохије. Зато нека не покушава да било каквим акцијама оправда постојање својих нелегалних база и пунктова на северу Косова и Метохије, јер оне ту немају шта да траже јер служе само да његов газда Курти спроводи своје једностране и насилне акције“, закључује Петковић у Саопшењу.

Приштински министар Унутрпашњих послова Џељаљ Свечља је раније данас преко друштвених мрежа похвалио полицијску акцију „Мач“ а ухапшене Србе назвао припадницима криминалних структура које вредно штите Вучића и Петковића.

„Сваки покушај Србије да дестабилизује Косово путем криминалних група је узалудан и пропао“, написао је Свечља на Фејсбуку објавивши фотографије откривених лабораторија.

Повезани чланци

Back to top button