Полицијска акција „Мач“ на северу Косова: Откривене три лабораторије за производњу наркотика

Министар унутрашњих послова у Приштини Џељаљ Свечља саопштио је да си данас у Северној Митровици у оквиру полицијске акције „Мач“ уништене три лабораторије за произведњу дроге при чему су две особе српске националности лишене слободе.

„Управа за истрагу трговине наркотицима, спровела је полицијску акцију против произведње и шверца наркотицима уз подршку других релевантних полицијских јединица“, наводи полиција у саопштењу.

Полицијска акција „Мач“ изведена је на три локације и откривене три лабораторије у којима су узгајане биљке за производњу наркотика.

Како се прецизира, у две лабораторије је откривено укупно 1200 садница док се у трећој налазила савремена опрема намењена узгајању наркотичих биљака. Полиција је привела двојицу Срба који се сумњиче да су учествовали у производњи наркотичких биљака.

У саопштењу се наводи да ће остале полицијске радње бити предузете у координацији са правосудним органима.

Министар унутрашњих послова, Џељаљ Свечља је похвалио рад полициј, а ухапшене Србе у акцији „Мач“ назвао припадницима криминалних структура које, како је рекао, вредно штите Вучића и Петковића.

„Сваки покушај Србије да дестабилизује Косово путем криминалних група је узалудан и пропао“, написао је Свечља на Фејсбуку објавивши фотографије откривених лабораторија.

Повезани чланци

Back to top button