Поново запаљена српска тробајка на споменику у Великој Хочи

На споменику убијеним и киднапованим Србима са територије општине Ораховац који су мучки страдали од руке албанских екстремиста, током викенда је запаљена српска тробојка.

На овом месту на улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.

Канцеларија за КиМ саопштава да је паљење српске тробојке и скрављење овог споменика акт безумља албанских екстремиста који годинама пале све српско желећи да на тај начин обесхрабе Србе и сломе дух српског народа који одолева свим нападима и искушењима, ма каква она била.

„Канцеларија за Косово и Метохију, заједно са својим представницима на терену, поставиће нову тробојку, као што смо и сваки пут до сада обнављали и градили оно што Куртијеви екстремисти пале и руше.

Позивамо међународне представнике и мисије које делују на простору КиМ да дођу код споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочу и да са тог места пошаљу јасну поруку да су овакви етнички инциденти и напади на српско постојање на КиМ недопустиви.

Спаљена српска застава, преоране српске кости, измештање споменика српским херојима палим у Првом светском рату са гробља у Приштини, слика су и прилика Куртијеве антисрпске политике мржње која стимулише екстремисте у њиховим сулудим актима“, наводи се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button