Поповић обишао радове на реновирању школе у Лапљем Селу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас радове на реновирању основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу. Прва од три фазе адаптације завршена је, а директор школе каже да је ово најквалитетније улагање у последњих шест година.

Други спрат школе готово је у потпуности реновиран у првој фази пројекта који финансира општина Грачаница преко свог одељења за образовање. Мења се инвентар, уређују подови и расвета у школи,  адаптирају тоалети, кречење објекта је завршено, а фискултурна сала биће преуређена у савремену библиотеку.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је данас током обиласка радова да је веома задовољан интензитетом радова и најавио наставак улагања у образовне институције.

„ Осим ове, све школе на територији општине Грачаница које до сада нису биће реконструисане све са циљем да наша деца не оскудевају ни у чему што је потребно за њихов правилан развој. Похвалио бих и директора школе „Миладин Митић“ који на један квалитетан начин води ову школу и који препознаје потребе ове образовне институције. Очекујем и да се заврши изградња Средњошколског центра  што пре иако је рок за завршетак померен за два месеца“, казао је Поповић.

Директор основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу Љубиша Караџић казао је да је ово једно од највећих и најзначајнијих реновирања у последњих пет и по година.

„Желим да се захвалим општини Грачаница и одељењу образовања што су препознали наше потребе, инвеститору који ради на једном високом нивоу, одељењу Урбанизма које све то прати. Ова школа заслужује да буде уређена јер и наши ученици сваке године бележе значајне резултате. Када се заврши друга и трећа фаза биће ово једна од најуређенијих школа на територији општине Грачаница. У другој фази биће реновиран анекс школе а у трећој канцеларијске просторије и комплетан први спрат заједно са мокрим чвором“ рекао је Караџић.

Заједно са Поповићем радове на реновирању школе данас су обишле и директорице општинских одељења образовања и урбанизма Бранкица Нићић и Мирјана Станојевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор основне школе у Лапљем Селу Љубиша Караџић посадили су након обиласка радова украсна дрвећа у дворишту ове школе. Саднице ће наредних дана бити подељени свим образовним институцијама на територији општине Грачаница.

Повезани чланци

Back to top button