Поповић у Кишници: Институције да раде свој посао како бисмо сачували мир и безбедност

Председник општине Грачаница Срђан Поповић позвао је косовску полицију да ради свој посао додавши да је напад на Зорана Трајковића из Кишнице код Грачанице „очигледан доказ да неко на прави начин не ради свој посао како треба“.  Док је разговарао са нападнутим Србином неколицина Албанаца, узвикивала УЧК.  

Поповић је обишао породицу Трајковић у Кишници рекавши да је ужасно то што је Србин из мултиетничког места доживео да га његови мештани гађају флашама уз скандирање тзв. Ослободилачкој восци Косова.

„Ми као општина, као институција и као суграђани господина Трајковића, сигурно ћемо бити уз њега. Oно што је најбитније и на чему стално инсистирамо је да ћемо увек радити на начин да институције раде свој посао и да мора свако да ради посао како треба. Једино тако можемо да сачувамо мир и безбедност, а ми као општина ћемо увек бити уз своје грађане“, рекао је Поповић.

Упозорио је да све дотле док Полиција не буде решавала случајеве на конкретан начин нападачи и провокатори осећаће се слободно да могу да раде шта хоће, јер знају да ће проћи некажњено.

Ми смо од почетка упозоравали да је провокација то што је билборд са натписом који велича УЧК стављен на самом почетку једне од највећих општина и на то нисмо упозоравали из хира него зато што смо знали да то може да изазове одређене последице. Нажалост то се вечерас и десило“, рекао је Поповић.

Поповић каже да је благовремено обавестио и полиција и министарство саобраћаја поводом постављања билборда са натписом „Слобода има име ОВК“  али да нико није реаговао. Додао је да ће поводом читавог случаја обратити међународним представницима.

„Већ сутра ћемо да пошаљемо писма амбасадама и међународним организацијама и једноставно да кажемо да овакве ситуације, поготову данас када сви тежимо ка дијалогу, ка миру и безбедности, не доприноси томе. Позваћемо их све да искористе свој кредибилитет и ауторитет, да овакве ствари реше и да никада не дозволе да се дешавају“, нагласио је Поповић.  

Зоран Трајковић из рудничког насеља Кишница, надомак Грачанице, нападнут је око 17:30 часова испред своје куће. Напад на њега повезује са јутрошњим паљењем билборда „Слобода има име ОВК“ који је постављен код скретања за ово место.

Како је посведочио на њега је насрнула група од десетак албанских младића који су уз повике УЧК почели да га гађају флашама и каменицама.

Повезани чланци

Back to top button