Popović u Kišnici: Institucije da rade svoj posao kako bismo sačuvali mir i bezbednost

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pozvao je kosovsku policiju da radi svoj posao dodavši da je napad na Zorana Trajkovića iz Kišnice kod Gračanice „očigledan dokaz da neko na pravi način ne radi svoj posao kako treba“.  Dok je razgovarao sa napadnutim Srbinom nekolicina Albanaca, uzvikivala UČK.  

Popović je obišao porodicu Trajković u Kišnici rekavši da je užasno to što je Srbin iz multietničkog mesta doživeo da ga njegovi meštani gađaju flašama uz skandiranje tzv. Oslobodilačkoj vosci Kosova.

„Mi kao opština, kao institucija i kao sugrađani gospodina Trajkovića, sigurno ćemo biti uz njega. Ono što je najbitnije i na čemu stalno insistiramo je da ćemo uvek raditi na način da institucije rade svoj posao i da mora svako da radi posao kako treba. Jedino tako možemo da sačuvamo mir i bezbednost, a mi kao opština ćemo uvek biti uz svoje građane“, rekao je Popović.

Upozorio je da sve dotle dok Policija ne bude rešavala slučajeve na konkretan način napadači i provokatori osećaće se slobodno da mogu da rade šta hoće, jer znaju da će proći nekažnjeno.

Mi smo od početka upozoravali da je provokacija to što je bilbord sa natpisom koji veliča UČK stavljen na samom početku jedne od najvećih opština i na to nismo upozoravali iz hira nego zato što smo znali da to može da izazove određene posledice. Nažalost to se večeras i desilo“, rekao je Popović.

Popović kaže da je blagovremeno obavestio i policija i ministarstvo saobraćaja povodom postavljanja bilborda sa natpisom „Sloboda ima ime OVK“  ali da niko nije reagovao. Dodao je da će povodom čitavog slučaja obratiti međunarodnim predstavnicima.

„Već sutra ćemo da pošaljemo pisma ambasadama i međunarodnim organizacijama i jednostavno da kažemo da ovakve situacije, pogotovu danas kada svi težimo ka dijalogu, ka miru i bezbednosti, ne doprinosi tome. Pozvaćemo ih sve da iskoriste svoj kredibilitet i autoritet, da ovakve stvari reše i da nikada ne dozvole da se dešavaju“, naglasio je Popović.  

Zoran Trajković iz rudničkog naselja Kišnica, nadomak Gračanice, napadnut je oko 17:30 časova ispred svoje kuće. Napad na njega povezuje sa jutrošnjim paljenjem bilborda „Sloboda ima ime OVK“ koji je postavljen kod skretanja za ovo mesto.

Kako je posvedočio na njega je nasrnula grupa od desetak albanskih mladića koji su uz povike UČK počeli da ga gađaju flašama i kamenicama.

Povezani članci

Back to top button